CAK (Cumhuriyet Arama Kurtarma) Afet Bilgilendirme Eğitimi

Haber Tarihi :   29.05.2024

Afete Hazır Üniversite Projesi kapsamında, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Arama ve Kurtarma Birimi (CAK) yetkililerince öğrencilerimize Deprem ve Afet Bilinci Eğitimi verildi.

Yoğun ilgi gören eğitime; Cumhuriyet Arama Kurtarma (CAK) Birim Başkanı ve Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Kemal Demetçiçek, CAK Sekreteri Cevdet Koru,  akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Afetlere karşı alınması gereken önlemlerden bahseden Öğr. Gör. Demetçiçek, gençlerimizde afet bilincinin gelişmesi ve gönüllülük yapılanmalarının artırılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Öğr. Gör. Demetçiçek, "Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde çok sayıda öğrencimize afet bilinci eğitimleri verdik öğrencilerimiz yaptıkları müracaatlar sonucu sertifikalandırılacaklar.” ifadelerini kullandı.