Tanıtım

 SOSYAL GÜVENLİK PROGRAMI
 
İnsanların hayat boyunca yaşam kalitesini etkileyen en önemli unsur sosyal güvence içinde olmaktır. Sosyal güvenlik, insanların gelirlerine bakılmaksızın toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal tehlikelerin verdiği zararlardan “insan hakkı” ve esas itibariyle de “devlet görevi” olarak primli ya da primsiz sistemlerin kullanılması, kişilerin sosyal tehlikelerin zararlarından kurtarılma güvencesidir.
 
Bireyin yarınlara güvenle bakabilmesi ancak sosyal güvenlik hakkına sahip olmasıyla mümkündür. Programımız, bu hakka sahip olabilen ve alanda kazandığı bilgilerini gelecek nesillere aktarabilen, ulusal ve uluslararası alanda mesleğini icra edebilen, bu, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek yetkinlikte, her yönüyle donanımlı “Sosyal Güvenlik Meslek Elemanı” yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Teorik bilginin yanı sıra uygulama sahası imkânlarıyla buluşturulan öğrencilerimize, öğrenimleri esnasında sektörde aktif olarak çalışma olanağı sağlanmaktadır. Bu sayede ülkemizin Sosyal Güvenlik sistemine alanında uzman, yeterli altyapıya sahip ve saha tecrübesi olan “Sosyal Güvenlik Meslek Elemanları” kazandırılacaktır.
 
Sosyal Güvenlik Programı, TYT Puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir. Sosyal Güvenlik ön lisans programını başarı ile bitiren öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Sosyal Hizmet, İktisat, İşletme ve Maliye  Lisans Programlarına dikey geçiş yapabilmektedir. Sosyal Güvenlik Programı mezunları, öncelikli olarak SGK ve İŞ-KUR bünyesinde çalışabilmekte buna ek olarak, kamu ve özel sektör işletmelerinin insan kaynakları, muhasebe ve halkla ilişkiler, sigorta bölümlerinde meslek elemanı, uzman yardımcısı, araştırmacı, denetçi yardımcısı ve yönetici yardımcısı olarak çalışma imkânına sahip olmaktadır. Mezunlar ayrıca, çalıştıkları kurum ve işletmelerde yöneticiliğe yükselebilmektedir.

Bölüm Başkanı

Akademik Kadro

İletişim

Yukarı