Genel Tanıtım

Yüksekokulumuz 2006-2014 yılları arasında Gaziosmanpaşa Üniversitesine bağlı olarak eğitim vermiştir. 2014 yılından itibaren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde eğitim - öğretimine devam etmektedir.

Yüksekokulumuz bünyesinde 8 bölüm ve bunlara bağlı toplamda 10 program yer almaktadır. Programların 4’ü aktif olarak eğitim öğretime devam etmekte olup, diğer programların en kısa sürede öğretim elemanı ihtiyacı tamamlanarak aktif hale getirilmesi planlanmaktadır.

Ormancılık Bölümü

·        Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı (Aktif)

Ulaştırma Hizmetleri Bölümü

·        Posta Hizmetleri Programı (Aktif)

Bilgisayar Teknolojileri Bölümü

·        Bilgisayar Programcılığı Programı (Aktif)

Yönetim ve Organizasyon Bölümü

·        İşletme Yönetimi Programı (Aktif)

Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü

·        Hukuk Büro Yönetimi Programı

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü

·         İş Sağlığı ve Güvenlik Programı

·        Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı

·        Sosyal Güvenlik Programı

Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık Bölümü

·        Sosyal Hizmetler Programı

Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü

·         Harita ve Kadastro Programı

YÜKSEKOKULUMUZUN FİZİKSEL OLANAKLARI

Yüksekokulumuz, Koyulhisar ilçe merkezinde Ordu Cad. üzerinde bulunmaktadır. Yüksekokul yerleşkesi içerisinde 2 katlı okul binası, 3 katlı misafirhane, yemekhane, kantin, çamaşırhane, atölye ve laboratuvar binaları vardır. Yüksekokul binamızda, 10 adet derslik, 2 bilgisayar laboratuvarı, 1 ormancılık laboratuvarı,  1 çizim odası, 1 görsel derslik, 1 internet ve satranç odası, 1 masa tenisi salonu, kütüphane ve kantin bulunmaktadır. Yerleşkemizde basketbol ve voleybol sahaları yer almaktadır.

BARINMA İMKÂNLARI

Türkiye Diyanet Vakfına bağlı kız ve erkek yurdumuz olmakla birlikte; Koyulhisar ilçe merkezinde kiralık ev, özel yurt ya da otelde barınma imkânı bulunmaktadır.

(Kız yurdu yerleşkemiz bahçesinde 3 katlı misafirhane binamızda olup, erkek yurdu yerleşke binamızın hemen yanında okulumuza 3 dk mesafelik uzaklıkta bulunmaktadır.)

ULAŞIM

İlçe merkezinden belirli saatlerde Koyulhisar Belediyesi servis araçlarıyla üniversitemize ulaşım sağlanmaktadır.