Müdürün Mesajı


Değerli Arkadaşlar, Sevgili Öğrenciler!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Koyulhisar Meslek Yüksek Okuluna hoş geldiniz.

Yüksek Okulumuz, tabiatıyla şirin bir ilçe olan Koyulhisar’ımıza akademik alanda apayrı bir zenginlik katmaktadır. Eğitim-öğretim kadrosu, fiziki yapısı, iç donanımı, sınıf, laboratuvar ve teknik imkanlarıyla akademik arenada göz doldurmaya çalışan okulumuz, sizler gibi bilimsel alanda yükselmeye gönül vermiş insanları konuk etmekten gurur duymaktadır.

Sevgili öğrenciler! Hayatta hiçbir şey küçük değildir. Büyüyenler hep küçük görünenlerdir. Koca bir çınar, zerre kadar çekirdekte gizlidir. Ancak bunun için de büyük düşünmek gerekmektedir. Hedeflerimizi büyütmeli, bireysel değil, evrensel düşünmeli, paylaşıma açık, insanî ve ahlakî değerlerle repertuarımızı zenginleştirmeliyiz. Bunu yaparken de sadece kuru bilgiyle değil, öğretimi eğitimle birlikte algılamak durumundayız. “İnsanların en hayırlısı, onlara faydalı olandır,” ilkesinden hareketle, kalıcı güzellikler için efor sarf etmeliyiz. 

İlmin yaşı, sınırı, yeri ve zamanı yoktur. Ön lisans müfredatımız, mevcut bölümler/programlar çerçevesinde öğrencilerimizin ihtiyaçları ve geleceğe yönelik hedeflerini yükseltebilme amacına yönelik olarak hazırlanmıştır. Sosyal hayatta ön planda rehber şahsiyetler olarak ne kadar donanımlı olursanız, o kadar başarılı olursunuz. Eğitim-öğretim kalitemizi belirli seviyelere çıkarmak ve daha üst seviyelerde olmak hepimizin hedefi olmalıdır. Sizlerden sadece ön lisans mezunu olmanızı değil, mutlaka ama mutlaka bir lisans programından mezun olmanızı arzu ederek kariyerinize devam etmenizi istiyoruz. Bunun için de sadece okul dersleriyle yetinmeyip, merak ve araştırma ruhuyla çok okumamız ve farklı kaynaklara müracaat etmemiz gerektiğini ifade etmek isterim.

Daha başarılı, mutlu ve güzel günleri görmek, taşıdığımız kimliğin (öğretim elamanı, öğrenci, memur vs..) hakkını vermekle mümkün olacaktır. Öğretim elamanı, öğrenci, memur, güvenlik görevlisi ve hizmetli kadrosunda çalışan tüm arkadaşlarımızın bu sorumluluk ve anlayış çerçevesinde üzerlerine düşen görevi yapacaklarından eminim. Geleceğimizi şekillendirmeye çalıştığımız daha güzel bir Koyulhisar Meslek Yüksek Okulu ancak bu şekilde misyonunu yerine getirmiş olacaktır.  

Bu duygu ve düşüncelerle vatan, millet, bayrak ve tüm insanlık için atacağınız tüm olumlu adımlarda başarılı olmanızı diler, selam, saygı ve muhabbetlerimi sunarım.

 

 

Doç.Dr.Mahmut AKPINAR

Yukarı