FİDAN DİKİMİ

Haber Tarihi :   20.03.2019

      Her yıl 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan “Orman Haftası” sebebiyle, Meslek Yüksekokulumuz Ormancılık Bölümü, ormanlarımızın önemine dikkat çekmek ve gereken değeri göstermek amacıyla okulumuza ait Uygulama ve Hatıra Ormanında fidan dikimi etkinliği düzenledi.

                 Etkinliğe, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Faruk Sinan ESİN, Yüksekokul Sekreteri Şükrü ŞAHİN, Meslek Yüksekokulumuz Ormancılık Bölümü ve Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde yapılan etkinlikte Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Faruk Sinan ESİN, fidan dikiminin nasıl yapılacağı ve nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgi verdi. Yapılan bilgilendirmenin ardından Yukarıkale Mahallesinde bulunan Meslek Yüksekokulumuz Uygulama Hatıra Ormanına Ormancılık Bölümü ve Posta Hizmetleri Bölümü öğrencileri ile birlikte fidan dikimi yapıldı. Etkinlik kapsamında 300 adet Sarıçam (Pinus sylvestris), Sedir (Cedrus sp.) ve Ihlamur (Tilia sp.) türlerine ait fidanlar toprakla buluştu.

Yukarı